Jy kan nie almal altyd gelukkig maak nie

image_pdfimage_print

Forsake not the public worship of God, lest God forsake thee, not only in public, but in private. — John Bunyan

Jy kan nie almal altyd gelukkig maak nie

Almal van ons wil graag hê dat mense van ons hou. Daarom moet jy die regte vriende hê, die regte kar bestuur … Dit is belangrik dat die mense om my van my moet hou. Daarom, as ons besluite neem, vra ons: “Wat sal die mense hiervan dink?” Die probleem is dat ons met verloop van tyd al hoe sterker dosisse goedkeuring nodig het om tevrede te voel – ons is afhanklik van die goedkeuring van ander.

 

Die gevolg is ons word werkoliste en gee meer aandag aan mense buite ons familie as aan diegene vir wie ons die liefste is. Die grootste probleem is egter dat ons so ‘n obsessie het met wat mense van ons dink, dat dit wat God dink nie meer vir ons belangrik is nie. Mense word vir ons groot en God word klein.  Ons spandeer meer tyd aan ons openbare profiel as aan ons persoonlike verhoudings.

Maar wat doen ons nou? Sê vir jouself: “Ek kan nie almal tevrede stel nie, maar ek kan vir God tevrede stel.”  Wat sê God van my?

  • Ons is nuwe mense (2 Korintiërs 5:17)
  • Ons is verlos en ons oortredinge is vergewe (Efesiërs 1:7)
  • Ons is erfgename van God (Romeine 8:17)
  • Ons behoort aan God en Hy het ons lief (Romeine 1:7).

As ek ophou om te probeer om mense tevrede te stel, kan ek op een ding fokus: om God tevrede te stel. Dit is nie maklik nie – ek moet elke dag daaraan werk. Moet ons nie probeer om soos Paulus hierdie vers uit te leef nie: Klink dit nou asof ek die guns van mense soek, of soek ek die guns van God? Probeer ek by mense in die guns kom? As ek nog steeds die guns van mense soek, sou ek geen dienaar van Christus wees nie (Galasiërs 1:10).

Om almal tevrede te probeer stel is ‘n algemene probleem. Vergeet daarvan – fokus op God en probeer om Hom tevrede te stel.

image_pdfimage_print

You may also like...