Steur ‘n Christen hom aan towery?

image_pdfimage_print

Steur ‘n Christen hom aan towery? – Jan van der Watt

Marise vra:

Ek het my eie besigheid. Van my swart werknemers het vir my kom se ek word “getoor” en dat ek baie versigtig moet wees. Is hierdie dinge ‘n werklikheid? Moet ek as Christen my daaraan steur. Ek voel ongemaklik en wil my nie oopstel vir so iets nie.

Antwoord:

Prof Jan van der Watt antwoord:

‘n Christen hoef nie bang te wees vir towery nie, nie as hy of sy naby die Here leef nie. Die rede is eenvoudig. God het sy Heilige Gees vir ons gegee en geen gees of mag is sterker as die Gees nie. Deur die krag van die Gees kan aanslae dus teengegaan word. En die Gees van God is nie sommer net by ons nie, maar is in ons (1 Korintiërs 3:16). As ons dus naby die Here leef en elke dag uit sy krag leef deur sy wapenrusting aan te trek, hoef ons nie die aanvalle te vrees nie (Efesiërs 6:10-20). Die aanvalle mag daar wees, maar ons hoef nie te vrees nie.

Op ‘n ander vlak moet ‘n mens jou nie laat intimideer nie. Daar gebeur maar elke dag slegte goed met ‘n mens en as jy begin glo dit is bose magte of towery wat dit veroorsaak is jy verlore. Jy moet besef wat dan gebeur. Jy maak jouself eintlik broos en bang vir die dinge omdat jy self die dinge wat met jou gebeur interpreteer as komende van die towery of bose af. Beveg sulke gedagtes elke dag met die wete dat God sterker is as al die bose magte en towery. Hou sy hand styf vas.

Skrywer: Prof Jan van der Watt

image_pdfimage_print

You may also like...