Psalm 119:33

image_pdfimage_print

There is not one blade of grass, there is no color in this world that is not intended to make us rejoice. —John Calvin

Psalm 119:33

Here, leer my hoe om u voorskrifte uit te voer, sodat ek tot die einde toe daaraan kan hou (NAV).

Here, leer my die weg van u insettinge, sodat ek dit tot die einde toe kan hou (OAV)

Here, wys my wat U van my verwag, dan sal ek tot aan die einde van my lewe net doen wat U vra (Die Boodskap)

Waarvoor bid jy? ‘n Nuwe werk? Gesondheid?

 

 

Die psalmis bid dat God vir hom sy voorskrifte/insettinge sal leer. Hy vra nie net dat God hom hierdie voorskrifte moet leer nie, maar ook hoe om hulle uit te voer. In die OAV praat hy van ‘n weg – ‘n reis, ‘n pelgrimstog van gehoorsaamheid. Waarheen lei hierdie weg? Nader na God toe. Die psalmis gaan hier ‘n ooreenkoms met God aan: As God hom die weë van sy wet leer, sal hy tot die einde daaraan vashou. Dit gaan hier oor die einde van die pad – die einde van die psalmis se lewe. Wat ‘n geweldige doelwit: Ek gaan God se voorskrifte gehoorsaam tot aan die einde van my lewe. Die psalmis wil voltooi wat hy begin het.

 

Vers 33 is die eerste vers van die He gedeelte (119:33 – 40). In hierdie gedeelte begin elke vers met die Hebreeuse letter He.

 

God, leer my om u pad te volg. Ons wil hulle tot aan die einde van ons lewe hou.

image_pdfimage_print

You may also like...