10 Oktober: Bid met oorgawe. – Jan van der Watt

image_pdfimage_print

1 Tim 2:1-15 (fokus 2:1-15)

 Ons moet vir mekaar bid, en dit met oorgawe doen. Ons moet dan ook verwag dat die Here na ons gaan luister. Ons moet sommer by die regering begin en dan almal deurwerk tot by die onbelangrikste persoon wat ons ken. Ja, gebed is allesomvattend omdat God allesomvattend is. Dit is die manier wat God ons gegee het om die hele wêreld te kan aanraak en ‘n beter plek te kan maak.

Maar voor ons te opgewonde raak… God beantwoord nie alle gebede onvoorwaardelik nie. Paulus sê God sal gebede beantwoord, mits ons nie kwaad is vir mekaar of stry of baklei nie (2:8). Dit is ‘n interessante opmerking, want ons kan soveel van gebed daaruit leer:

  • Gebed is nie ‘n meganiese posdiens waar ons versoeke by die Here aflewer en dan wegstap en Hy moet maar sorg dat dit gebeur nie.
  • Gebed is ‘n ding wat binne ‘n verhouding gebeur. Ons sit op God se skoot en praat met Hom as ons Vader. Daar op sy skoot sal ek nie soos ‘n stout kind tekere gaan of dink ek is die belangrikste nie. Daar is ek klein in sy grootheid. Daarom sal ek daar net vra wat ek dink Hy graag sal wil hoor. Ek sal my wil in pas bring met sy wil. Om te vra beteken dus nie om enigiets te vra nie, maar om te vra wat God gelukkig sal maak.
  • Eerste dinge moet eerste kom. As ek in onvrede met my mede-Christene leef, moet ek nie verwag die Here gaan my op sy skoot laat sit en oor koeikies en kalfies gesels nie. Nee, eerste dinge moet eerste kom. Hy sal met my gesels oor my slegte verhoudings. Die ander dinge moet eers wag. As die ernstige probleem opgelos is, kan ons aangaan en oor die ander dinge gesels.

Bid met oorgawe… vir jouself en vir ander.

image_pdfimage_print

You may also like...