22 November: Beplan, maar nie sonder God nie.– Jan van der Watt

image_pdfimage_print

Jak 4:13-5:6 (fokus 4:13-17)

Ons is deesdae super beplanners. Met ons elektroniese boekies, en almanakke werk ons ons lewens mooi uit. Ons boekies is vol tot die einde van die jaar. Ons “weet” selfs dat ons hele familie Desember see toe gaan en Kersfees skaapboud op die strand gaan eet… sê wie? Ons sê miskien so, maar wat sê God?

Om eerlik te wees, weet ons nie eers wat in die volgende paar minute met ons gaan gebeur nie (14). Tog beplan ons asof ons alles in ons hand hou. Dit is natuurlik nie verkeerd om te beplan nie. Nee, deesdae is dit absoluut noodsaaklik, anders gaan jy dalk nie by alles uitkom nie. Maar ‘n mens mag nooit vergeet dat jou lewe eintlik in God se hande is nie.

Net so mag jy ook nie vergeet dat God ‘n plan vir jou lewe het nie. Hy dra die padkaart van jou lewe en dit is ‘n geweldige troos. As dinge in jou lewe vir jou lyk of dit verkeerd loop, hoef jy nie paniekerig te voel asof alles buite beheer begin raak nie. Vir jou mag dit dalk so voel, maar God weet dit is nie so nie. Op sy padkaart raak niks buite beheer nie en daar is ook nie so plek soos paniek nie. As my beplanning dalk vir my gesê het ek moet by die see wees, maar ek is op ‘n ander plek waar ek miskien nie wou gewees het nie, kan ek weet… ek is nie sommer net daar nie. Ek is daar omdat God se beplanning my dáár gesit het. Dit is waar hy my nou nodig het en dit is waar ek nou die beste van die saak moet maak. Een troos het jy altyd: God is saam met jou daar, want dit is waar Hy jou wou hê.

Onthou om saam met God jou lewe te beplan. As dit dalk volgens jou afspraakboekie nie reg uitwerk nie, wees verseker niks het met God se boekie verkeerd geloop nie. Maak dan die beste van waar jy op daardie oomblik is, want dit is waar God jou dan wil hê.

image_pdfimage_print

You may also like...