Ek kies om God te vertrou

image_pdfimage_print

Most assuredly God will require an account of the children from the parents’ hands, for they are His, and only lent to their care and keeping. —A.W. Pink

 

Ek kies om God te vertrou

Die dag as ek bang word, vertrou ek net op U. In God, wie se woord ek prys, in God stel ek my vertroue, ek is nie bang nie. Wat kan ‘n blote mens aan my doen? (Psalm 56:4 – 5).

Ons moet doelbewus kies om God te vertrou. Waarom is ek so in vertwyfeling en waarom kern ek so? Vertrou op God! Ja, ek sal weer vir Hom ‘n loflied sing. Hy is my helper en my God! (Psalm 42:12).

Ons lees van Dawid, die dapper soldaat, wat van Saul wegvlug na koning Akis van Gat. Hy hoor koning Akis se amptenare gesels: Toe Dawid besef wat hulle sê, het hy baie bang geword vir koning Akis van Gat (1 Samuel 21:12). Psalm 56 word aan hierdie episode verbind, maar hier sê die psalmis: Die dag as ek bang word, vertrou ek net op U.

 

In die psalms lees ons herhaaldelik dat God vertrou word. Ons sien dit ook in Psalm 23: Selfs al gaan ek deur donker dieptes, sal ek nie bang wees nie, want U is by my. In u hande is ek veilig. Ook Psalm 16:8: Ek het die Here altyd by my; omdat Hy by my is, sal ek nie struikel nie. God is altyd by ons. Hy sê self: Ek sal jou nooit verlaat nie, jou nooit in die steek laat nie (Hebreërs 13:5).

 

Die probleem is dat ons sy teenwoordigheid moet erken – gaan ons sy beloftes van voortdurende beskerming en versorging glo of nie. Dit verg ‘n wilsbesluit van ons kant af. Maar voordat ons so ‘n wilsbesluit kan neem het ons ‘n sekere kennis nodig. Ons moet weet dat God soewerein, wys en liefdevol is.

 

 

 

 

image_pdfimage_print

You may also like...