Het ons ons godsdiens afgewater? Glo eis verkondiging

image_pdfimage_print

Sin has the devil for its father, shame for its companion and death for its wages. —Thomas Watson

Het ons ons godsdiens afgewater? Glo eis verkondiging

Daar het die afgelope aantal jare heelwat boeke verskyn waarin gesê word dat die kerk sy boodskap afgewater het. (Michael Horton se  Christless Christianity en David Platt se Follow Me. A call to die; a call to live is goeie voorbeelde hiervan) Ons aanvaar sekere waarhede en bid die sondaar se gebed en glo alles is reg – ons is nou Christene. Maar dit is nie waar nie.

As ek Jesus Christus volg, glo ek in Hom; as ek in Hom glo, moet ek Hom verkondig.. ‘n Private geloof is tog ondenkbaar, maar tog is dit iets wat ons vandag baie algemeen kry.

Hoe dikwels hoor ons nie: “Ek aanvaar dat Jesus Christus my verlos het en dat sy Woord in my werk, maar wie is ek om vir ander te sê wat hulle moet glo. Ek kan tog nie vir hulle sê my geloof is reg en hulle s’n is verkeerd nie.” Klink nogal bekend.

Jesus Christus was nie net ‘n uitstaande Leermeester nie. Hy is ons Verlosser en Koning; Hy is die opgestane Here. Net Hy het vir die ewigdurende verlossing betaal. Ek moet mos vir ander hiervan vertel. Die lewe wat ek nou nog hier lewe, leef ek in die geloof in die Seun van God wat sy liefde vir my bewys het deur sy lewe vir my af te lê (Galasiërs 2:20). Net voor sy hemelvaart verskyn Jesus aan sy dissipels en sê vir hulle: Die Christus moes ly en op die derde dag uit die dood opstaan, en in sy Naam moet bekering en vergewing van sondes aan al die nasies verkondig word (Lukas24:46 – 47). Dit is duidelik dat dit goeie nuus is en nuus moet verkondig word.

Die verbasendste belofte in die Bybel is seker Johannes 15:7: As julle in My bly en my woorde in julle, vra dan net wat julle wil hê, en julle sal dit kry. Maar wat is die konteks hier? Kort vantevore het Jesus met sy dissipels oor sy kruisdood gepraat. Maar Hy belowe hulle dat die Vader vir hulle ‘n ander Voorspraak sal stuur wat vir ewig by hulle sal wees – die Heilige Gees. Hy sê dat die Heilige Gees in en by ons sal wees. Hy sal ons alles leer en ons herinner aan alles wat Jesus vir ons gesê het.

Die Heilige Gees gaan ons bemagtig om uit te gaan en dissipels te maak. Jesus belowe dus hier dat Hy vir ons alles sal gee wat ons nodig het om uit te gaan en sy Woord te verkondig en dissipels te maak. Hierdie belofte sal God waar maak.

Die volgende vraag is of ons as dienaars of as kinders uitgaan. Daarna kyk ons die volgende keer.

image_pdfimage_print

You may also like...