Is my werk wettig?

image_pdfimage_print

 

We become what we worship – G. K. Beale

 

Is my werk wettig?

Nick Walenda is die eerste man in ‘n eeu wat oor die Niagara waterval op ‘n tou geloop het. Hy is ‘n Christen. Terwyl hy geloop het, het hy voortdurend gebid. Hy praat voor, tydens en na sy lopie van hoe Christus hom ondersteun het – dit voor ‘n TV en Internet gehoor wat luister. Maar is dit ‘n wettige Christelike roeping? Deur gedurig God aan te roep, maak dit ‘n beroep heilig? Gee die Bybel vir ons sekere riglyne oor watter werke vir ‘n Christen wettig is?

 

Hier is ‘n paar riglyne:

  1. Kan ek God in my werk verheerlik?

Kan ek sy Naam verhoog? Skaad my werk nie God se reputasie nie? As ek God se Naam herhaaldelik gebruik, verheerlik ek werklik vir God of is ek net besig om myself te verheerlik? Jesus is ook versoek om van ‘n hoë plek af te spring. Wat antwoord Jesus? Daar is gesê: Jy mag die Here jou God nie op die proef stel nie (Lukas 4:12).

 

  1. Kan ek goed doen aan ander in my werk?

My werk moet van waarde vir die samelewing wees – ek moet iets wat die moeite werd is, kan bydra. Dit beteken ook dat ek nie iets moet doen wat ander onnodig skade aandoen nie.

 

  1. Het God aan my die talent gegee vir die werk?

God roep ons nie vir ‘n taak sonder om ons vir daardie taak toe te rus nie. Net omdat ons die talente het om iets te doen, beteken nie dat ons dit moet doen nie.

 

  1. Kan ek God in hierdie werk gehoorsaam?

As my werk teen God se woord is, is dit onwettig.

 

Is dit nie tyd dat ons die “gewone” Christene wat daagliks getrou hulle Godgegewe gawes gebruik om God te verkeerlik en hulle naaste lief te hê, bewonder nie?

 

 

 

 

image_pdfimage_print