Moet ek my gebedsversoeke neerskryf?

image_pdfimage_print

 

The more a true saint loves God, the more he mourns for sin.” – Jonathan Edwards:

 

Moet ek my gebedsversoeke neerskryf?

Geslag na geslag prys wat U doen en vertel van u magtige dade (Psalm 145:4)

Is dit belangrik om jou gebedsversoeke neer te skryf? Hoekom?

  1. Dit herinner ons aan God se antwoorde op ons gebede

Ons vergeet dikwels daardie dinge wat nie meer so op die voorgrond is nie – wat ‘n maand gelede baie belangrik was. Doen ons dit kom ons agter dat God gedurig aan die werk is tot ons voordeel en sy heerlikheid.

  1. Dit herinner ons om nie op te hou bid vir iets nie

Gewoonlik bid ons ‘n paar keer en as niks gebeur nie, beweeg ons verder na iets anders. Deur hierdie versoeke neer te skryf en daarna terug te kom, besef ons daar in sekere dinge wat ons nog voor moet bid.

  1. Dit beklemtoon sekere mense wat hulp nodig het

As ons vir iemand bid, gee ons hart aandag aan hulle lewens. As iemand reeds lank op ons gebedslys is, is dit tyd om hom te besoek.

  1. Dit help vir my om vir mense dwarsdeur die week te bid

As ek ‘n lysie het, herinner dit my om vir hulle te bid – miskien selfs ‘n opvolgbesoek te doen.

 

Daar is besliste voordele om gebedsversoeke neer te skryf.

image_pdfimage_print