My roeping: Wie is my gehoor?

image_pdfimage_print

[Tell my foes that] If they care to read and refute me, not to try to do it without the help of the truly sacred Scriptures. … If not, I shall not care a straw for all their croakings. -Huldrych Zwingli

My roeping: Wie is my gehoor?

As ons ons planne bespreek, dink ons onmiddellik aan doelwitte, teikendatums, evaluering, ens. Selde kyk ons na ons gehoor. Die vraag is nie of ons ‘n gehoor het nie, maar eerder: Wie is ons gehoor? As ek ‘n lewe leef deur na God se roeping te luister, leef ek voor ‘n gehoor wat alle ander gehore oortref – ‘n gehoor van Een.

 

Agter die stem van God staan die oog van God; agter die oog van God staan die gesig van God; agter die gesig van God staan die hart van God. God weet en Hy sien. Hy sien die swaeltjie. Ons wil so graag ons deugde ten toonstel om deur ander erken te word. Jesus sê dat ons die goeie dade in die geheim moet doen, want dan sal die Vader wat alles sien ons beloon.

Om voor ‘n gehoor van Een te lewe, maak ‘n groot verskil Ons hoef nou niks voor ander te bewys nie.

image_pdfimage_print

You may also like...