‘n Vriendelike gemeente vir mense met geestesongesteldhede

image_pdfimage_print

God’s word has sufficient power to destroy the rebellious.  – John Calvin

 

‘n Vriendelike gemeente vir mense met geestesongesteldhede

‘n Vrou met ‘n geestesongesteldheid skryf onlangs oor wat sy graag in  in ‘n gemeente wil sien – dinge om haar te help.

  • ‘n Stelling oor wat ons oor geestesongesteldhede glo. ‘n Skriftelike dokument wat beskikbaar is en wat dit duidelik stel dat geestesongesteldhede nie sonde of as gevolg van ‘n gebrek aan geloof of iets is wat sommer sal verdwyn as jy jou net regruk nie, is van groot waarde.
  • Nie net Sondae nie. Steungroepe en aktiwiteite gedurende die week is ook belangrik.
  • Aanvaarding. Miskien is my depressie so erg dat ek nie juis ‘n bydrae kan maak nie, maar as jy by my sit en my aanvaar is dit vir my van groot waarde.
  • Hulp as ek in die nood is. Daar is ‘n lys van mense na wie ek kan gaan – mense wat vir my sal bid en met wie ek oor my probleme kan praat. ‘n e-posadres waarheen ek my gebedsversoeke kan stuur help reeds.
  • Mense wat oplet. Party dae voel ek te sleg om die erediens by te woon. Is daar iemand wat sal vra waar ek is? As ek wel die Sondag kom, is daar iemand wat sal vra hoe dit gaan en my tuis sal laat voel?
  • Goeie luisteraars. Mense wat nie sommer instorm en raad gee nie. Mense met geestesongesteldhede kry baie advies. Soms is dit lekker as iemand net luister.
  • Geen kitsoplossings nie. Geestesongesteldhede word selde oornag genees – genesing kom met tyd. Sommige word nooit genees nie. Moenie gefrustreerd word as ek nie vinnig herstel of gereeld terugvalle kry nie.
  • Liefde. Om mense met geestesongesteldhede lief te hê, is nie altyd maklik nie. Onthou altyd hulle kry seer en probeer hulle beste. Daarom wees altyd vriendelik en liefdevol met hulle.

 

Hierdie is waarskynlik die mees verwaarloosde groep in ons gemeente. Is dit nie dalk waar God wil hê jy moet jou bydrae lewer nie?

 

image_pdfimage_print

You may also like...