Nadenke oor die Bybel

image_pdfimage_print

                                                                                        

Popularity has slain more prophets of God than persecution ever did. —Vance Havner

 

Nadenke oor die Bybel

Soos pasgebore kindertjies smag na melk, moet julle smag na die suiwer geestelike melk, sodat julle daardeur kan opgroei en die saligheid verkry (1 Petrus 2:2).

Hoekom sukkel ons om vol te hou met die geestelike dissiplines soos die lees van die Bybel? Smag ons nog na die woord van God?

 

 

Meeste van ons lees die Bybel – ‘n paar verse of dalk ‘n hoofstuk. Dit is ‘n begin. Om God se woord te geniet en daardeur verander te word, het ons nadenke nodig. Nadenke beteken ek  absorbeer die woord van God; ek dink na oor wat ek gelees het. Ongelukkig lees meeste mense net hulle Bybel – hulle dink nie oor wat hulle gelees het nie.  “Ek onthou niks nie, maar ek het my Bybel vir die dag gelees.” Ek het nog iets op my te-doen lysie afgemerk.

 

Nadenke/Meditasie is nie joga nie.

  • Nadenke is Bybels: Maar wat in die woord van die Here sy vreugde vind, dit dag en nag oordink ( Psalm 1:2)
  • Dit is diep dink: Ek wil nadink oor al u werk en oor al u dade peins ( Psalm 77:13); U bevele bly my altyd by. Ek gee ag op die pad wat U aanwys (Psalm 119:15). Hier verwys dit na nadink oor wat God gedoen het en nadink oor sy weë. Meestal praat die Bybel oor nadink oor God se woord. Nadink beteken dat ek vrae vra oor die gedeelte wat ek gelees het.

 

Ons standaard verskoning is natuurlik dat ons skaars tyd het om die Bybel te lees wat nog te sê om daaroor na te dink. Paulus waarsku ons: Wees baie versigtig hoe julle lewe: nie soos onverstandige mense, maar soos verstandiges. Maak die beste gebruik van elke geleentheid, want ons lewe in ‘n goddelose tyd (Efesiërs 5:15 – 16). Ons kan mos oor dit wat ons gelees het nadink op pad werk toe of selfs by die werk.

 

 Lees die Bybel. Ja. Maar dit is nie genoeg nie – dink diep na oor wat jy gelees het.

image_pdfimage_print

You may also like...