Wat is daarin vir my?

image_pdfimage_print

To grow in grace is to learn to love, to hope, to unify, and to trust, and no longer to separate, manipulate, manage, and control. It is to move from self-regard and self-protection to other-regard, growing in flexibility in relationships and in openness to others. – Tim Gombis

Wat is daarin vir my?

Vir baie word die evangelie gereduseer tot Ek – wat is daarin vir my? Wat is die persoonlike implikasies en voordele van die evangelie vir my? Nou word die evangelie ‘n terapeutiese hulpmiddel: Hoe kan dit help/red/herstel? Dit word ‘n oefening om mense gelukkiger en beter te maak. Maar dit is nie wat die evangelie is nie.

 

 Vir ander is die evangelie meganika: Hoe bereik die evangelie wat dit wel bereik? Dit is ‘n evangelie wat slegs fokus op die vryspraak-teorieë. Die hele evangelie gaan dus oor hoe ek skuldig geword het en hoe die evangelie my help om van my skuld ontslae te raak. Maar dit is tog nie wat die evangelie is nie.

 

Scot McKnight glo dat die enigste manier waarop ons oor die evangelie kan praat, is om toe te laat dat die evangelie weer word wat dit destyds was. Die evangelie van Christus en die apostels was nie eerstens oor my of oor meganika nie. Die evangelie van 1 Korintiërs 15 is die verhaal van Jesus; die evangelie van al die preke in Handelinge gaan oor Jesus; die evangelies noem ons die evangelies, want hulle vertel ons van Jesus.

 

 

 

image_pdfimage_print

You may also like...