28 Maart: Los daai slegte troetelgewoontetjies. – Jan van der Watt

image_pdfimage_print

Luk 12:13-34 (fokus 12:22-34)

 

Wat is jy bereid om te doen om te kry wat jy wil hê? Of miskien nog ‘n belangriker vraag: wat is jy bereid om op te gee om te kry wat jy wil hê? Om iets te doen is gewoonlik ‘n uitdaging. Om iets op te gee, is moeiliker, want dit vra opoffering. En die oomblik wat jy moet begin opoffer, begin jy dink en weeg… wat is die belangrikste?

‘n Mens raak so maklik gewoond aan sekere maniere van dinge doen dat jy later nie eers meer daaroor dink nie. Jy doen dit sommer. Jy kom in daai gewoonte en dit kan ‘n goeie of slegte gewoonte wees. Om slegte gewoontes wat jy aangeleer het te verander vat nogal inspanning en selfdissipline. Jy  moet ‘n bietjie werk daaraan.

Om te keer dat jy nie te veel verkeerde gewoontes aanleer nie, moet jy jouself dus gedurig toets. Waarom doen ek iets? Wat wil ek daarmee bereik? Wat is my gesindheid? Bevorder dit my verhouding met die Here en met die mense rondom my? En as ek agterkom my antwoorde wys ek is op die verkeerde pad, moet ek vinnig omspring. Hoe vroeër ek dit doen, hoe makliker is dit. As jy betyds omspring sal dit jou ook help om ‘n lewensstyl aan te leer wat jou “minder in die versoeking sal lei”.

Christenskap gaan oor prioriteite (12:34). Prioriteite gaan oor dinge wat vir jou belangrik is en wat jy die graagste wil doen. Daarom moet jy bereid wees om jouself gedurig te “toets” en daai troetelgewoontetjies op te gee wat jou verhouding met die Here beduiwel. As jou verhouding met die Here vir jou n prioritiet is, sal jy dit doen.

image_pdfimage_print

You may also like...