Laat sy Liefde jou Lei: Sit ‘n wag voor die deur van woede

image_pdfimage_print

Sit ‘n wag voor die deur van woede – Milanie Vosloo

Sit ‘n wag voor die deur van woede

My geliefde broers en susters, wees altyd gou om te luister, nie te gou om te praat nie, en nie te gou om kwaad te word nie. As jy kwaad is, kan jy nie doen wat God wil hê nie. Jakobus 1:19

Die meeste van ons het die vermoё om smoorkwaad word. Dis maklik. Maar om woedend te wees met die regte persoon op die regte manier, tot die regte mate, vir die regte doel en op die regte tyd – dís nie so maklik nie, skryf Aristoteles. As ons dit maar kon regkry, sou daar veel meer vrede, geregtigheid en liefde op hierdie aarde wees. Maar nou maak ons woede mense stukkend en steel dit ons innerlike geluk en vrede. Omdat kwaadword gewoonlik in ‘n onverwagse oomblik gebeur, is dit so belangrik dat ons elke dag sal bid:

O Gees van God, U ken my swakhede, opgeboude emosies, vooroordele en  vinnige reaksies. U weet hoe maklik ek my humeur kan verloor en dinge doen en sê waaroor ek later spyt is. Daarom bid ek dat U aan my die oё, ore en hart sal gee wat ander met deernis sal verstaan, met onselfsugtigheid sal koester en met liefde sal bejeën. En wanneer ek kwaad word, laat dit vir die regte rede en op die regte manier wees.

Kom ons bid: Here, hou ‘n wag voor die deur van my hart wat enige vorm van vyandskap sal verban, maar vrede sal verwelkom. Ja, gee aan my meer as sewentig-maal-sewe-vergifnis.

Ja, Gees van God, ek smeek U om u vrede.

 

Bybelkennis gaan gereeld gedeeltes uit Milanie Vosloo se boek: Laat sy Liefde jou Lei, publiseer. Ons dank aan Milanie Vosloo en CUM vir hierdie vergunning.

Vir meer inligting oor CUM, besoek gerus hulle webblad by www.cumuitgewers.co.za

milanie_boeke_advertensie

 

Skrywer: Milanie Vosloo

image_pdfimage_print

You may also like...