Ek is te besig

image_pdfimage_print

 

Christ has no body on earth but yours, no hands but yours, no feet but yours. Yours are the eyes through which Christ’s compassion for the world is to look out, yours are the feet with which He is to go about doing good; and yours are the hands with which He is to bless us now – Teresa van Avila

 

Ek is te besig

Meeste mense is te besig vir een van twee redes:

  • Ek is besig, want ek is trots; ek wil belangrik voorkom – betekenisvol. Die ongelooflike ure, die besige skedule en die eise op my tyd is ‘n bewys vir myself en vir ander dat ek besig is. Ons leef in ‘n samelewing waar oorvol skedules die bewys van belangrikheid is. Hoe besiger ek is, hoe belangriker is ek.
  • Ek is besig, want ek is lui. Ek laat ander mense besluit wat ek moet doen; ek laat ander mense my agenda bepaal, want ek is te lui om dit te doen. Dit vereis ‘n poging van my kant om nee te sê. Ons doen nie meer die noodsaaklike werk van besluit en doelwitte stel nie – ander mense doen dit vir ons.

 

Die gevolg is dat ek nie tyd het om my eintlike werk te doen nie – die werk waarvoor ek geroep is. Hoe kan ek mense lei om in groen weivelde langs stille waters te rus as ek voortdurend aan die hardloop is?

The word busy is the symptom not of commitment but of betrayal – Eugene H. Peterson

 

 

 

image_pdfimage_print