Ontmoetings met Jesus: Die lid van die binnekring en die uitgeworpene (5)

image_pdfimage_print

 

How completely satisfying to turn from our limitations to a God who has none. —A.W. Tozer

Ontmoetings met Jesus: Die lid van die binnekring en die uitgeworpene  (5)

[Ek maak onder andere van Timothy Keller se boek Encounters with Jesus gebruik.]

In die Johannes-evangelie lees ons van ‘n hele aantal ontmoetings wat Jesus met individue gehad het. In hulle antwoord Hy van die groot lewensvrae. Hier gaan dit oor Jesus se ontmoetings met Nikodemus en die Samaritaanse vrou. Die vraag wat ons uit hierdie twee ontmoetings gaan antwoord, is: Wat is verkeerd met die wêreld soos dit tans is?

Wat het ons uit hierdie twee ontmoetings geleer? Nikodemus en die Samaritaanse vrou is sondaars en het genade nodig – so ook almal van ons. Jesus sê almal van ons het lewende water nodig en moet weer gebore word. Waar begin jy? Berou oor jou sonde, jy moet jou behoefte aan genade erken; jy moet God vertrou. Jy moet bekeer word.

 

Dit is nie genoeg om ‘n goeie lewe te lei nie. Jesus moet die middelpunt van ons lewens word. Al is ek ‘n goeie mens, maar ek laat nie toe dat God God kan wees – ook in my lewe – nie, is ek net so skuldig soos Nikodemus en die Samaritaanse vrou.

Wat is die oplossing? Hou op om na allerhande “verlossers” te soek – hulle is slegs pseudo-verlossers. As ek geld/besittings/ my werk … as my verlosser beskou en dit misluk, het ek geen hoop meer nie. Hoekom? Want net Jesus Christus is my ware Verlosser.

Die volgende ontmoeting waarna ons gaan kyk is Jesus se ontmoeting met die twee hartseer susters: Marta en Maria.

image_pdfimage_print

You may also like...