Heiligmaking: Wat is dit?

image_pdfimage_print

God will one day hold us each accountable for all the things he created for us to enjoy but we refused to do so – ‘n Ou rabbynse gesegde.

 

Heiligmaking

Dit is die wil van God dat julle heilig moet lewe (1 Tessalonisense 4:3)

Oswald Chambers het ‘n leersame artikel oor heiligmaking geskryf.

 

In heiligmaking moet God ons hanteer beide aan die kant van lewe en dood. Heiligmaking vereis dat ons by die plek van dood uitkom. Baie van ons spandeer so baie van ons tyd daar dat ons heeltemal morbied word.

 

Daar is altyd ‘n stryd voor heiligmaking ‘n werklikheid word – iets in ons druk teen Christus se eise. Sodra die Heilige Gees ons wys wat heiligmaking is, begin die stryd dadelik. Jesus self het gesê: As iemand na My toe kom, kan hy nie my dissipel wees nie tensy hy afstand doen van sy eie vader en moeder en vrou en kinders en broers en susters, ja, selfs van sy eie lewe (Lukas 14:26).

 

In die proses van heiligmaking sal die Heilige Gees my stroop tot niks oor is nie behalwe net ekself – dit is die plek van dood. Is ek bereid om net myself te wees en niks meer nie? Geen vader en moeder en broers en susters – geen selfbelang nie? Dit is die voorwaarde vir heiligmaking. Geen wonder Jesus sê: Ek het nie gekom om vrede te bring nie, maar die swaard. Ek het gekom om tweedrag te bring (Matteus 10:34 – 35). Dit is hier waar die stryd kom en waar so baie struikel. Ons argumenteer dat God tog nie kan verwag dat ek my met die dood van Jesus Christus moet identifiseer nie.

 

Is ek bereid om my te stroop van alles wat my vriende van my dink? Ook wat ek van myself dink? Is ek bereid om my naakte self aan God te gee? As ek bereid is om dit te doen, maak Hy my heilig. Dan word my hele lewe deur God bepaal. Mag God, wat vrede gee, julle volkome aan Hom toegewyd maak en julle geheel en al, na gees, siel en liggaam, so bewaar dat julle onberispelik sal wees wanneer ons Here Jesus weer kom! Hy sal dit ook doen, want Hy wat julle roep, is getrou (1 Tessalonisense 5:23 – 24).

 

As ek bid dat God vir my moet wys wat heiligmaking vir my beteken, sal Hy vir my wys. Dit is nie iets wat Jesus in my sit nie: ons word met Christus Jesus verenig – Hy self is in ons (1 Korintiërs 1:30).

 

image_pdfimage_print

You may also like...